Nova acció a BancoPopular

Ahir divendres 1 de febrer, desenes de membres de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca, així com d’altres organitzacions i entitats locals de lluita popular, vam portar a terme una nova acció de protesta a l’oficina del Banco Popular a Igualada. Aquesta entitat financera porta molts mesos oferint un tracte indigne al nostre company Rajminder i a la seva família.

En Rajminder va complir puntualment amb els pagaments de la hipoteca del seu habitatge mentre va tenir feina. Fa aproximadament un any i mig, en el context de profunda crisi econòmica, va perdre la feina i es va posar en contacte amb el banc per comunicar que ja no podia fer front al pagament de la hipoteca i a les necessitats bàsiques de la seva família. Per això, va demanar la dació en pagament (és a dir, la pèrdua de l’habitatge a canvi de la cancel·lació del deute hipotecari). Des d’aquell moment, el banc ha estat marejant la perdiu i dient que estava estudiant el cas, mentre els interessos de mora han anat augmentant considerablement. Recentment, Banco Popular ha denegat la dació. La seva única (i miserable) oferta ha estat comprar el pis per la meitat (!!) del seu valor de taxació inicial, exigint un deute addicional a l’afectat d’uns 50000 €. Diuen que no exigiran el pagament del deute si Rajminder i família tornen al seu país d’origen, però es neguen a plasmar l’oferta per escrit.

La convocatòria de l’acció havia estat difosa a les xarxes socials, i a l’arribada ens vam trobar amb un ampli desplegament de Mossos d’esquadra, i amb les portes de l’oficina tancades. El director de la sucursal només va accedir a negociar després la mediació dels Mossos d’esquadra, i va limitar a tres el nombre de membres de la PAH a la negociació. Les converses es van produir al limitat espai entre la porta del carrer i les portes de seguretat, ja que ens van negar el pas a l’interior de les oficines.

 Finalment, l’entitat s’ha compromès a canviar l’interlocutor en el cas de Rajminder, amb qui ens reunirem dimecres que ve. A més a més, hem reiterat que l’única proposta que acceptarem serà la dació en pagament. Esperem que la reunió de dimecres serveixi per solucionar definitivament el cas. Si no és així, la PAH estudiarà continuar amb la campanya d’accions i augmentar la intensitat de les mateixes.

 No permetrem que les conseqüències de la crisi, causada entre d’altres factors per una bombolla immobiliària que ha reportat ingents beneficis a les elits financeres, recaiguin exclusivament sobre les classes populars.

 Us agraïm moltíssim a tots la vostra presència a l’acció. Demostrarem una vegada més que JUNTS, PODEM.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: