LA SAREB VOL DESALLOTJAR LES 8 FAMÍLIES DEL BLOC ANOIA

IMG-20180430-WA0007

El març de 2016, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de l’Anoia va alliberar un bloc de vuit pisos al carrer d’Oló de Capellades, per tal d’allotjar famílies que havien patit –o estaven a punt de patir– un desnonament i no tenien cap altra alternativa habitacional. Les vuit vivendes són propietat de la SAREB, i no havien estat habitades mai per ningú. És a dir, portaven acabades i buides des de la seva construcció, ara fa més de 6 anys, amb fins especulatius.

On abans hi havia abandonament, ara hi ha vida. Dos anys després, viuen al bloc 8 famílies formades per 15 adults i 13 menors. Famílies que no només han tingut l’oportunitat de refer la seva vida, sinó que han rehabilitat i condicionat els pisos, que en molts casos s’estaven deteriorant ràpidament i que ara compleixen per fi la seva funció. Des del primer dia hem demanat la cessió dels habitatges i la regularització de la situació de tots els inquilins, i des de fa mesos intentem negociar amb la SAREB lloguers socials per a totes les persones que viuen al bloc, amb imports determinats en funció dels seus ingressos.

En canvi, a finals de 2017 la SAREB va denunciar totes les persones que habiten el bloc i ha demanat el seu desnonament immediat mitjançant un procediment penal. El judici es farà el dilluns 7 de maig als jutjats d’Igualada, a les 12:30. En les últimes setmanes, la SAREB ha demanat documentació als inquilins per estudiar la regularització dels lloguers, però no ha donat encara cap resposta ni ha suspès el procediment, com en algun moment s’havia compromès.

Accions com la recuperació d’aquests habitatges, o la de les desenes de blocs on l’Obra Social de la PAH ha reallotjat a més de 2.500 persones en risc d’exclusió, estan plenament legitimades en la situació d’emergència habitacional en què vivim: més de 600.000 execucions des de 2008 a tot l’estat, i més de 2.500 a l’Anoia, han portat milers de famílies a una situació crítica. Durant aquests anys, els bancs ens estan desnonant de forma massiva de casa nostra mentre acumulen centenars de milers de vivendes buides (més de 1.150 a la nostra comarca) a l’espera que els preus tornin a pujar per seguir augmentant el seu benefici. En aquest context, les administracions estan mostrant una total inoperància i fins i tot complicitat. Per exemple, la majoria dels Ajuntaments de l’Anoia van aprovar mocions on es comprometien a sancionar els bancs que mantinguessin pisos buits. Quatre anys després, no han posat ni una sola sanció. És una vergonya.

La SAREB és el banc dolent que el Govern va crear per rescatar els bancs (com sempre, amb diners públics) quan la bombolla immobiliària va esclatar, i els va permetre desprendre’s de gran part dels seus actius immobiliaris. Els pisos de la SAREB ja han estat pagats, doncs, amb diners públics i el just és que es puguin aprofitar perquè hi visqui la gent que ho necessita.

Per tot això, exigim a la SAREB que paralitzi els desnonaments de totes les famílies del bloc, i procedeixi a formalitzar lloguers socials per a totes elles. No permetrem que les nostres companyes es quedin de nou al carrer. Ja n’hi ha prou de gent sense casa i cases sense gent!

Convoquem a una concentració als jutjats d’Igualada el dia del judici, el dilluns dia 7 de maig a les 12:30.

PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA HIPOTECA (PAH) DE L’ANOIA

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: