PAH Anoia presenta llista de pisos buits de bancs a Montbui

El passat divendres 22 d’agost PAH Anoia va presentar, mitjançant registre a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, la relació d’habitatges buits propietat de bancs al municipi montbuienc. Amb aquest llista, PAH Anoia recorda al consistori de Montbui el compromís que va adquirir el passat mes d’abril a l’aprovar la moció de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. En aquesta moció, l’administració local es compromet a instar les entitats financeres a que destinin els seus pisos buits al lloguer social, per tal de garantir el dret a un habitatge digne a totes aquelles persones que no hi poden accedir en el mercat lliure, i a sancionar aquells bancs que mantinguin vivendes en desús i no accedeixin a destinar-les a lloguer social.

Foto registro montbui

La situació d’emergència habitacional és crítica per a molts dels nostres conciutadans. Des de l’inici de la crisi s’han produït més de 500.000 execucions hipotecàries, i més de cent famílies són desnonades cada dia a l’Estat (45 d’elles, a Catalunya). En aquest context, resulta criminal que la banca acumuli habitatges buits mentre milers de famílies són expulsades de les seves cases. Moltes d’aquestes entitats financeres, a més a més, han estat rescatades amb diners públics, i molts dels habitatges que ara posseeixen els han obtingut desnonant famílies que, com a conseqüència de la crisi que estem patint, no han pogut fer front al pagament de la seva hipoteca o lloguer. 

Els Ajuntaments poden fer molt més del que estan fent fins ara, i és per això que els ciutadans els interpel·lem i els exigim que facin tot el que està a les seves mans per garantir el dret fonamental a l’habitatge

En les properes setmanes presentarem la llista de pisos buits de bancs a la resta d’Ajuntaments de la nostra comarca que també van aprovar la moció. Portarem a terme un seguiment per garantir que es compleixen els compromisos adquirits, i informarem del mateix puntualment.

 pisos buits2                         

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: