PAH ANOIA DENUNCIA EL TRACTE DE L’AJUNTAMENT D’ÒDENA EN RELACIÓ AMB L’ÚS DEL CENTRE CÍVIC DEL PLA D’ÒDENA

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Anoia vol fer públic que, el passat 11 de juliol, l’Ajuntament d’Òdena ens va notificar que a partir de setembre haurem de deixar de fer les nostres assemblees al Centre Cívic del Pla d’Òdena, tal i com portem fent des del maig de 2013. Aquest fet se’ns va comunicar a través d’una concisa carta. Malgrat que tant l’alcalde, Pep Solé, com la regidora de serveis socials disposen del nostre contacte, ningú es va preocupar de trucar-nos per explicar els motius d’aquesta decisió, ni per mirar de buscar alternatives.

Arran d’aquesta notificació, la setmana passada vam demanar una reunió urgent amb l’alcalde i la regidora. No se’ns va oferir cap argument, simplement que ja havien pres la decisió de substituir la nostra activitat per una altra. Ens consta que no hi ha hagut cap demanda de cap altra entitat pels divendres a la tarda. Es tracta únicament, doncs, d’un problema de voluntat. La reunió va acabar bruscament quan l’alcalde, amb males formes, ens va fer fora del despatx. Mai no ens ha passat res semblant, amb cap ajuntament de la comarca

Hi ha un problema de fons: amb aquesta decisió, l’actual equip de govern demostra donar molt poc valor a la feina feta per PAH Anoia. No valora, per exemple, que d’entre les més de 100 persones que ens reunim setmanalment al centre cívic, hi ha ciutadans d’Òdena que han aconseguit solucionar el seu problema hipotecari (o estan lluitant per fer-ho) a través de la lluita de la PAH.

Per altra banda, les mostres de la poca voluntat de col·laboració amb la PAH han estat una constant durant el poc més d’un any que portem a Òdena. Des del principi se’ns va negar la cesió d’un espai adequat pels nens, per mantenir-los entretinguts i allunyats de les situacions d’angoixa que a vegades es viuen en una assemblea (tot i que sabem que hi havia sales lliures que haguessin estat adequades). Hem trobat molt poca predisposició a aprovar les mocions promogudes per la PAH, i més d’una vegada se’ns ha avisat amb només un dia d’antelació que havíem de canviar el lloc de l’assemblea, amb la dificultat de mobilitzar un centenar de persones que això implica.

Per finalitzar, volem manifestar que estem molt orgulloses de la feina feta durant aquests mesos. D’haver creat entre totes un espai de confiança i sentiment de comunitat. No se’ns acut un ús millor d’un espai públic que servir per a que la ciutadania s’autoorganitzi, generi consciència social i lluiti per garantir els seus drets. Una ciutadania implicada, que vol participar activament en la vida democràtica dels nostres municipis, és incòmoda per a qui entèn la democràcia de forma classista i limitada a qui l’ha controlada sempre. És molt probable que aquesta sigui la raó última de la situació en què ens trobem.

Que ningú dubti que, sigui on sigui, seguirem lluitant des de la nostra modesta mesura pel dret a un habitatge digne. Sigui on sigui, seguirem demostrant que SÍ QUE ES POT!!!

Òdena, a 5 d’agost de 2014

PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA HIPOTECA DE L’ANOIA

logo PAH Anoia

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: