Comunicat PAH Anoia: Exigim solucions a Banc Popular

Exigim a B. Popular una solució per als nostres companys Lluís i Núria

Banc Popular vol deixar-los un deute impagable, i quedar-se també amb l’habitatge dels pares (avaladors de la hipoteca). EXIGIM una solució digna per a Lluís i Núria!

logo PAH Anoia

Núria i Lluís són veïns d’Igualada i tenen dos menors de 12 i 9 anys. Com tantes treballadores del nostre país, van adquirir la seva vivenda el 2007 amb la il·lusió de construir un projecte de vida amb una hipoteca que Popular els va concedir, i que van estar pagant mentre la feina els ho va permetre.

Per accedir a la hipoteca, Banc Popular va incloure els pares de la Núria -de més de 70 anys- com a avaladors, i els van obligar (amagant-los informació) a contractar un SWAP, un producte financer tòxic per a inversors, incomprensible per a no experts, i que els ha fet perdre més de 20.000 €.

Degut a la situació actual de crisi, Lluís va perdre la feina i van haver de deixar de pagar la hipoteca per anteposar altres tipus de despeses com l’alimentació, subministres… Van intentar parlar amb el banc i trobar una solució. L’única resposta van ser augments del deute que agreujaven més el problema. Ara Popular els ha executat i pot quedar-se amb la seva vivenda i la dels pares, i deixar-los amb un deute de més de 100.000 € que els convertirà en morosos de per vida.

Els nostres companys han proposat fins i tot lliurar la casa (més 2 places de parking ja pagades) i quedar-se amb un deute de fins a 40.000 €; tot per poder tornar a començar i que els seus pares visquin tranquils al seu pis, pagat des de fa anys. Banc Popular ha rebutjat aquesta proposta, demostrant la seva nul·la voluntat d’arribar a un acord, tot i conèixer la situació econòmica de la família i els informes mèdics que acrediten problemes de salut derivats de la mateixa.

Popular és una de les sis entitats que més execucions i desnonaments realitza a Catalunya. Al mateix temps, acumula milers d’habitatges buits de persones desnonades per especular. Com sempre, les treballadores paguem els efectes d’una crisi que no hem provocat, mentre els bancs continuen lucrant-se amb la nostra misèria. PAH Anoia no acceptarà que Popular deixi al carrer i amb un deute inassumible els nostres companys, i persegueixi els avaladors.

Per tot això, EXIGIM que Banc Popular PROPORCIONI UNA SOLUCIÓ DEFINITIVA PELS NOSTRES COMPANYS, AMB LES SEGÜENTS CONDICIONS MÍNIMES:

  • Dació en pagament de l’habitatge. En cas d’incloure un deute remanent, que aquest sigui assumible donada la delicada situació econòmica familiar.

  • Solució habitacional pels primers 3 anys en forma de lloguer social.

Si l’entitat continua tancada a negociar i no dóna cap solució, començarem una CAMPANYA INDEFINIDA d’ACCIONS fins que reconsideri la seva postura.

TOTHOM TÉ DRET A UN SOSTRE. SÍ QUE ES POT!!!

PLATAFORMA D’AFECTADES PER LA HIPOTECA DE L’ANOIA

IMG-20150723-WA0011 IMG-20150723-WA0006 foto3 Popular

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: