La PAH Anoia surt al carrer! Rua de pisos buits a Igualada

El passat dissabte 12 d’abril més de 300 persones vam sortir als carrers d’Igualada per cridar ben fort que és del tot inacceptable, injust i criminal que hi hagi cases sense gent mentre hi ha gent sense casa. Per això, en un to reivindicatiu i festiu, i acompanyats pels tambors de les companyes de Molta Xamba, vam desfilar durant més de dues hores pel centre de la ciutat. Ni la intensa pluja que va caure al final del recorregut va dissoldre la marea de samarretes verdes, que va arribar a la Plaça de l’Ajuntament, on es va llegir un manifest. No vam estar soles: se’ns van unir moltes companyes de diverses entitats en lluita de la comarca, a qui agraïm el seu suport.

Va ser realment emocionant veure companyes de totes les edats, amb la samarreta verda xopa, cridant que ja no tenim por: estem molt orgulloses de ser cada més, de ser cada vegada més fortes.

Imatge

Durant el recorregut, vam assenyalar amb enganxines 25 pisos i blocs buits propietat de bancs, com a símbol dels gairebé 4.000 pisos buits que hi ha a Igualada, i dels 11.000 a tota la comarca. Vivim en un sistema criminal que permet que les entitats financeres que s’han lucrat indecentment sobreendeutant les famílies durant la bombolla immobiliària, mantinguin centenars de milers de pisos buits per especular, mentre desnonen centenars de famílies a tot l’estat cada dia. Moltes d’aquestes entitats, a més a més, han estat rescatades amb milers de milions públics, sense cap contrapartida social i només a canvi de retallades en serveis bàsics com l’ensenyament i la sanitat.

Imatge

Davant d’aquest escenari obscé, les Plataformes d’Afectats per la HIpoteca hem exigit a les administracions que garanteixin el dret efectiu a l’habitatge de la ciutadania. PAH Anoia ha aconseguit que 9 municipis de la nostra comarca aprovin una moció on insten els bancs a que posin els seus pisos buits en règim de lloguer social, assequible per a qui necessiti un sostre, i estableixen sancions per a les entitats que s’hi neguin.

Però durant la rua es va escoltar un crit unànim: fins on arribin les nostres forces, NO PERMETREM QUE NINGÚ ES QUEDI AL CARRER. Si les administracions, submises al poder financer, no garanteixen el nostre dret a l’habitage, serem els ciutadans els que ens autotutelem. A través de la campanya Obra Social de la PAH, recuperarem pisos buits de bancs per a tohom que no tingui una alternativa habitacional. No es tracta d’ocupacions ilegals, sinó de recuperacions legítimes. L’Obra Social de la PAH ha recuperat ja 15 blocs a Catalunya, reallotjant a més de 1.100 persones, i no ens detindrem aquí mentre algú ho necessiti.

SÍ QUE ES POT!!! 

Imatge

ImatgeImatgeImatge

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: