Campanya de les PAH contra CX – Km0

Nova campanya de Km 0, de proximitat de les PAH

Fa més d’un any i quatre mesos que les PAHs de Catalunya vam iniciar una negociació col·lectiva amb CX. Sempre ens hem vist obligades a fer pressió social perquè ens volen deixar al carrer i amb un deute inassumible. Una vegada rere laltra hem aturat les accions per acords aconseguits, i una vegada rere l’altra CX els ha incomplert i hem hagut de tornar a sortir al carrer a reclamar els nostres drets.

El passat 23 de gener vam fer una acció col·lectiva que ens va portar a una taula de negociació amb la nova directiva de Riscos de Persones Físiques. Vam arribar a uns acords que semblaven positius, però que  ja han incomplert el més senzill, donar per escrit el que vam acordar les dues parts. Tant CX com les PAHs vam tenir una segona reunió on havíem de tancar acords d’altres punts que van quedar sense resoldre, i les propostes que van portar per part de l’entitat eren senzillament ridícules. El dimarts 18 de febrer teníem una altra reunió, però com ja vam comunicar el passat 6 de febrer, per a les PAHs les reunions no són un passatemps, sinó que han de servir per arribar a acords i sobretot que aquests es compleixin.

La precària situació en que ens trobem moltes famílies que formem part de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ens obliga, per la pèrdua de la feina, a no poder fer front a les quotes hipotecaries, rebuts diversos i altres despeses de primeríssima necessitat. Aquesta precarietat es veu agreujada amb el patiment afegit per la amenaça continuada del desnonament. Veiem com CX, des d’una posició de prevalença tot i haver estat rescatada amb diner public, més enllà de valorar criteris solidaris amb els més febles, intenta lucrar-se volent treure’n profit i deixant les famílies endeutades de per vida, mostrant-se inflexible davant casos de manifesta injustícia, com és el drama de deixar al carrer a gent gran i menors, tot i la quantitat d’habitatges buits que acumula aquesta entitat. El comportament injust i insolidari per part de les entitats financeres, avoca a la ciutadania a un futur molt incert.

Donada la situació de permanent incompliment dels acords per part de CX, les PAHs de Catalunya hem decidit no assistir a la reunió del 18 de febrer. Fem pública una nova campanya, la del Km 0, la de la proximitat, però no la de CX, sinó la de les PAHs. Tornarem al Km 0, es a dir, allà on es van signar les hipoteques, a les oficines.

Aquesta campanya consistirà en accions de pressió indefinides a les oficines de CX fins:

  1. Que CX ens doni per escrit, firmat i segellat pel seu president, els acords als que vam arribar el dia 23 de gener.
  2. Que CX ens doni per escrit, firmada i segellada la proposta que tenen pels punts pendents dacord que ja vam discutir el 6 de febrer.
  3. Que aquests acords es materialitzin en forma de resultats, és a dir, que a les nostres assemblees detectem un canvi substancial en el nombre de dacions, condonacions, quitances i lloguers socials firmats.

CX ha d’entendre que estem fartes de falses promeses, que ja no ens creiem la seva paraula, així doncs no només demanem aquests documents per poder tornar a seure a una taula, sinó que els resultats s’hauran de veure confirmats per que les nostres assemblees decideixin aturar les accions.

Les nostres demandes estan sobre la seva taula. Ara, cridem a tota la ciutadania a que ens doni suport a les convocatòries que farem pròximament de la nova campanya Km 0, de proximitat de les PAHs de Catalunya a CX.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: