Comunicat de PAH Anoia sobre el Ple de l’Ajuntament d’Igualada de 21/1

14N4

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de l’Anoia vol manifestar la seva decepció per la votació de la moció per sancionar els bancs amb pisos buits que ahir va tenir lloc al Ple de l’Ajuntament d’Igualada.

La moció, redactada per la PAH i presentada per ICV, ERC i PSC a instància de PAH Anoia, va ser escapçada abans de començar el Ple, i només es van sotmetre a votació tres dels vuit acords proposats. Es dóna la circumstància que els cinc acords no inclosos són els que insten a portar a terme els programes d’inspecció a fi de detectar els immobles que es troben en situació de permanent desocupació, els procediments administratius on es determinin i comprovin els fets, i les eventuals sancions als bancs propietaris si transcorregut el termini fixat no s’ha produït l’ocupació de l’immoble. Per tant, la moció aprovada ahir és una versió totalment diferent de l’original, i no compromet en gairebé res al Consistori.

La raó és un informe emès pel Secretari municipal, que estableix que l’òrgan competent per iniciar els acords no aprovats és l’alcaldia i no el Ple. Nosaltres creiem que es tracta d’una qüestió de voluntat política, ja que la mateixa moció (però amb tots els punts) ha estat aprovada a desenes de municipis de Catalunya sense cap problema. Sense anar més lluny, dilluns va ser aprovada per unanimitat al Ple de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, i estem ultimant la seva presentació a la resta de municipis de la nostra comarca.

Al torn de precs del Ple vam demanar a l’alcalde que es comprometés a portar a terme els punts no aprovats ahir, i a desenvolupar-los en posterior Plens. El Sr. Alcalde va respondre afirmativament. Estarem vigilants a que es compleixi aquest compromís.

Creiem que, en el context d’emergència habitacional que estem vivint (i que com sempre paguem les classes populars i treballadores d’aquest país), l’administració local, manifestament infradotada i que és la que rep més intensament l’impacte social d’aquesta problemàtica, ha de prendre mesures. No podem permetre que, mentre centenars de famílies es queden sense casa cada setmana a Catalunya, els bancs (molts d’ells rescatats amb ingents quantitats de diners públics) acumulin pisos buits per especular amb ells.

Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Anoia

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: