La PAH reprèn les accions contra Catalunya Caixa, tres mesos de negociacions sense solucions

La PAH reclama a CatalunyaCaixa que s’eliminin els préstecs personals després de signar la dació en pagament.

La PAH anuncia un cicle d’accions a partir del 18 de setembre a les 10:00 del matí a Hospitalet de Llobregat. Metro Rambla Just Oliveres

Dijous 19 estació de Renfe Sabadell Centre 10:00
Divendres 20, plaça Francesc Masià davant del Corte Inglés, Barcelona, 10:00.

Des de fa ja més de 10 mesos, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) porta a terme negociacions col·lectives a nivell de tot Catalunya amb Catalunya Caixa per aconseguir solucionar els més de 700 casos que té aquesta entitat.

Durant aquest temps, les PAH catalanes han portat a terme dues grans accions que han mobilitzat a Plataformes de tot Catalunya. La primera d’elles va ser el 5 de novembre de 2012, on van participar més de100 persones afectades per aquesta entitat es va aconseguir acordar amb la entitat un protocol d’actuació per a tots els casos, però passats uns mesos, es va trobar que els casos anaven en augment i que no s’estaven agilitzant les solucions per a aquestes persones. Les accions es van donar després de diferents intents frustrats de negociació amb l’entitat.

Després de vuit mesos de negociacions, la PAH va aconseguir les primeres dacions en pagament per a les persones amb dificultats per fer front a les seves quotes hipotecàries, però amb l’inconvenient que a aquestes persones se’ls deixava un deute, després d’entregar el seu habitatge, com préstecs personals amb imports molt elevats, de manera que seguien pagant un cop perduda la vivenda. Després de la insistència de la PAH perquè aquests préstecs fossin eliminats, i la negativa de Caixa Catalunya, el passat 19 de juliol es va dur a terme una nova acció a una oficina de CatalunyaCaixa, que en aquest cas va acollir a més de 400 persones, presentant un total de 700 casos d’aquesta entitat, amb el que demostrava que en comptes de solucionar casos s’havia anat incrementant el nombre de persones afectades.

En aquesta última ocupació es va exigir un total de quatre punts fonamentals, dels quals el més important i que no es va arribar a acord va ser l’eliminació dels romanents en les dacions en pagament, amb el que segueixen deixant a les famílies amb deutes molt alts després de signar les dacions.
Amb això considerem que, La PAH i els afectats d’aquesta entitat hem tingut una paciència immensa perquè se solucionin els diferents punts negociats i que Catalunya Caixa es nega a donar solucions que evitin el sofriment de les famílies.

Catalunya Caixa és una entitat nacionalitzada i rescatada amb diners públics, actualment CatalunyaCaixa està en el punt de mira de la Fiscalia Anticorrupció tant el seu expresident Narcís Serra i al exdirector general Adolf Todó juntament amb 52 membres de l’antic Consell d’Administració, els quals es van aprovar increments salarials en més de 2.000 milions d’euros per als seus directius després de la fusió entre les tres entitats bancàries (Caixa Catalunya, Tarragona, Manresa), mentre CatalunyaCaixa era rescatada per tots els ciutadans i les persones perdien els seus habitatges, i procedien a desnonar a centenars de famílies.

Per tot això, La PAH es veu obligada a reprendre les accions contra aquesta entitat, per exigir una solució viable per a totes aquestes persones afectades per l’entitat i que finalment s’eliminin els romanents en les dacions en pagament, i que amb el lliurament de l’habitatge sigui saldada el deute hipotecari. Es tracta d’una demanda de mínims. Les persones que sol·liciten la dació en pagament ho fan perquè no poden seguir pagant, per la qual cosa un préstecs personal suposa una asfíxia inadmissible.

cal destacar que aquests romanents es converteixes en préstecs personals de llarga durada i amb quantitats elevadíssimes i que en moltes ocasions les persones que signen la dació en pagament no poden assumir tampoc i se’ls embarga igualment.

Això no és una solució, de manera que Catalunya Caixa no ens deixa més opció que reprendre les accions sobre l’entitat bancària en tot el territori fins a aconseguir l’objectiu principal: el cessament dels préstecs personals després de signar la dació en pagament.

Aquest dimecres 18 de setembre 2013 a les 10:00 a l’Hospitalet de Llobregat, culminant la setmana en una acció a la ciutat de Barcelona conjuntament amb totes les Plataformes de Catalunya.
Sense solucions no ens pararem.

 

Imagen

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: