23N: La PAH al carrer

CASSOLADA CONTRA L’US ELECTORALISTA DELS DESNONAMENTS
PP, PSC I CiU: CÒMPLICES DEL GENOCIDI FINANCER
Davant les eleccions del proper 25 de Novembre al Parlament de Catalunya, la PAH volem denunciar l’ús electoralista que CiU, PSC i PP estan fent del dret a l’habitatge en l’actual campanya electoral. Catalunya és, precisament, una de les comunitats autònomes on s’han iniciat més procediments d’execució hipotecaria i de desnonaments segons les darreres dades del Consell General del Poder Judicial: 75.164 execucions des de 2007; 102 desnonaments al dia segons les dades de 2012.
CiU, PSC i PP, malgrat haver tingut responsabilitat de govern tant a nivell espanyol com català en els darrers anys, no han pres mesures efectives per fer front al centenar de desnonaments diaris que es produeixen a Catalunya. La seva prioritat ha estat sempre mantenir els privilegis de les entitats financeres mitjançant mesures parcials i de caràcter no retroactiu, o bé optar per les mediacions de caràcter voluntari. Aquestes mesures s’han demostrat clarament insuficients i han exclòs a la major part de les famílies afectades. Quan han tingut la possibilitat de donar suport a les propostes de mínims de la PAH al Congrés dels Diputats per tal de regular la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social, aquests tres partits les han rebutjat amb el seu vot en diverses ocasions.
Així doncs, des de la PAH volem assenyalar el seu oportunisme en aquesta campanya electoral quan es refereixen al seu compromís en donar solucions a les persones afectades. Ens heu demostrat prou vegades que els vostres programes electorals són paper mullat i els vostres actes de govern ho han ratificat.
CiU, PP i PSC volen fer un ús electoralista dels desnonaments. Nosaltres no permetrem que es trafiqui amb la vida de les persones.
Exigim:
– Que aquests 3 partits rectifiquin i escoltin les demandes ciutadanes. Però no amb declaracions electoralistes, sino amb fets concrets. Que assumeixin i votin favorablement a les 3 demandes recollides a la ILP que ja ha recollit més de 750.000 signatures: dació en pagament retroactiva, moratòria de desnonaments de les vivendes habituals i lloguer social dels pisos buits en mans de les entitats financeres.
– Que el Govern català i el govern espanyol rebin de forma immediata una delegació de la PAH i escoltin la veu de qui més coneix el problema.
– Que el Govern català que surti de les properes eleccions decreti l’emergència habitacional, suspengui de forma immediata tots els desnonaments per motius econòmics de vivendes habituals i forci la posada en lloguer social dels pisos buits en mans de l’entitats financeres.

Vegeu imatges de la concentració en: http://www.flickr.com/photos/acampadabcnfoto/sets/72157632082368458/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: