Un altre victòria

PAH-SABADELL: La PAHC ha alliberat un edifici
Posted on octubre 31, 2012 by PAHC

La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la crisis reivindica l’alliberament d’aquest edifici. Hem obert aquest edifici per a que hi entrin a viure famílies que es veien avocades al carrer. No podem permetre que ningú es trobi al carrer, i molt menys quan fa tres anys que aquest bloc és acabat i buit, cal recuperar la funció social d’aquest i de totes els altres habitatges buits.

En una ciutat en la que encara queden blocs sencers buits, de bancs, caixes i especuladors la PAH de Sabadell no acceptarà que hi hagi famílies al carrer. Aquesta injustícia te múltiples responsables. Des de les entitats financeres fins a les administracions passant per les especuladores.
Fa mesos que perseguim l’ajuntament per a que elabori una llista de pisos buits i prengui mesures per donar solucions als problemes causats per la bombolla immobiliària, com l’aplicació d’un IBI especial pels habitatges buits. Cal forçar que aquests edificis siguin llocs on viure i no només el resultat material del pitjor de l’economia especulativa, cal que entrin al mercat a preus raonables per alleugerir els efectes de la crisi immobiliària que ens afligeix.
Els bancs són els culpables més assenyalats, però ho són igual els especuladors que s’amaguen darrera d’una llarga llista de constructores i immobiliàries que han jugat a enriquir-se, a treure el màxim de benefici, col·laborant directament amb les entitats financeres.
Les especuladores immobiliàries ens han deixat la ciutat esquitxada d’estructures inservibles, d’esquelets a mig construir o acabats i buits mentre, amb la seva avarícia, feien pujar el preu dels habitatges molt per sobre del que les famílies podien pagar.
Ara que el seu banquet s’ha acabat en paguem nosaltres les consciencies. Nosaltres en patim les hipoteques impossibles de pagar, les famílies al carrer i els suïcidis. Nostres son també els barris destrossats per l’especulació i l’urbanisme del totxo. D’altra banda les grans constructores i promotores s’han omplert les butxaques i ara que la bombolla ha esclatat els bancs si que els condonen els deutes i s’ajuden mútuament de les maneres més opaques.

La PAH porta a terme una tasca de pressió als culpables de la qual tot sovint els especuladors queden sense ser assenyalats i és per això que ens re-apropiem d’aquest edifici buit ja que els seus propietaris són també culpables del nostre patiment i la nostra pauperització.
Entre les dues persones que administren l’empresa propietària d’aquest bloc acumulen 18 empreses diferents relacionades amb l’especulació immobiliària. 18 noms que volen dir no sabem quantes cases buides, pisos venuts a preus desorbitats o solars o cases tapiades.
Els entramats que formen aquestes empreses només busquen amagar una realitat molt clara. Darrera la febre especulativa que ens va destrossar el territori durant la dècada passada hi ha només uns quants cognoms. Molt poques persones s’han enriquit molt gràcies al patiment de totes nosaltres. Nosaltres per tant, assenyalem els culpables i avui donem a aquest bloc la funció que hauria de tenir. Avui convertim el que, buit, es només un símbol de la opressió en llars per aquelles que ho necessiten. Aquesta es la nostra solució a la seva crisi. Aquesta es la demostració que res, ni repressió ni criminalització ens aturen. Seguim i seguirem alliberant espais.

Perquè la nostra ciutat no es pot permetre famílies al carrer mentre quedin pisos buits.
Perquè cal recuperar la funció social de l’habitatge buit.
Perquè cal assenyalar tots els culpables que ens han dut fins aquesta situació de drama social.
Perquè cal forçar a les administracions a adoptar les mesures necessàries per a que no hi hagi ni pisos buits ni famílies al carrer.

Els seus beneficis o les nostres vides.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: