Ampliació termini ILP

Publicat per afectadosporlahipoteca en 23 octubre 2012
El termini de recollida de signatures de la ILP per la dació en pagament i el lloguer social s’amplia tres mesos!
Es podran lliurar signatures fins al 25 gener 2013
La Mesa del Congrés dels Diputats ha acceptat prorrogar el termini per presentar les signatures de la ILP per la dació en pagament i el lloguer social tres mesos més, fins al 25 de gener de 2013, a petició de la Comissió Promotora.
Des del 23 d’abril, data en què es va iniciar la yecogida de signatures, i fins al dia d’avui, les entitats que conformen la Comissió Promotora han registrat més de 361.000 signatures i esperen registrar les 500 mil necessàries a finals d’octubre. No obstant això, els promotors han sol · licitat a la taula del congrés una aplicació de tres mesos per diversos motius.
En primer lloc, perquè tot i que el còmput dels nou mesos per recollir firmes es va iniciar oficialment el 6 de febrer, la Junta Electoral Central no va lliurar a la Comissió Promotora les caixes amb els plecs degudament validats fins al 17 d’abril. Per tant, van transcórrer més de dos mesos sense poder recollir signatures, a causa de la manca d’agilitat de la Junta Electoral.
D’altra banda, al mes de maig la Junta Electoral Central va modificar el procediment per a la verificació i certificació de les firmes, fet que també va provocar un retard considerable en el procés, ja que va canviar la regulació dels fedataris que recullen les signatures.
Davant aquestes dificultat sorgides durant el procés, del tot alienes a la Comissió Promotora, es va decidir demanar la pròrroga del termini, ja que l’objectiu és superar amb escreix les 500.000 i anar a pel milió. D’altra banda, la pròrroga de tres mesos ens permet mantenir la mobilització social davant la injustícia del sistema financer i hipotecari, que s’ha manifestat un nombre indecent de víctimes en forma de famílies desnonades.
Segons dades del Consell General del Poder Judicial, entre 2007 i 2011 s’han produït més de 350.000 execucions hipotecàries a l’Estat espanyol. Les comunitats autònomes que tenen el trist honor d’encapçalar el rànquing de desnonaments són Andalusia (68.053), Catalunya (65.670) i ​​el País Valencià (65.220).
Aquesta ILP proposa un canvi en la legislació hipotecària per tal de regular la dació en pagament – que amb el lliurament de l’habitatge es cancel · li el deute hipotecari – amb efecte retroactiu, la paralització dels desnonaments i la promoció del lloguer social. Per primera vegada a l’Estat Espanyol, també es pot signar i fer fedatari-persones que donen fe de l’autenticitat de les signatures-de la ILP de manera online, a través del web http://www.quenotehipotequenlavida.org. Fins al moment s’han acreditat com fedataris de la ILP més de 3.200 persones a tot l’Estat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: