La PAH denuncia que no ha participat en el Pacte Social i el govern ho nega

Regió7.cat./L. G.IGUALADA/Dijous 20 de setembre del 2012
«La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de l’Anoia ha afirmat, a través d’un comunicat, que «no ha participat de cap manera en l’elaboració del Pacte Social» elaborat per l’equip de govern d’Igualada i que no li donarà suport. A més, acusa l’Ajuntament de dir «mentides premeditades». El regidor d’Acció Social, Joan Torras, ha desmentit les acusacions i ha assegurat que el govern es va reunir amb les entitats, entre elles la PAH, i els va lliurar el document per tal que «l’esmenessin, milloressin o hi afegissin propostes». «La PAH no ens n’ha fet arribar cap», apunta Torras, a diferència d’altres entitats del municipi que sí que s’han mostrat interessades a participar en algunes de les mesures.
 Des de la PAH denuncien que l’única participació que han tingut han estat dos correus, un del 13 d’agost en què se’ls convidava a la presentació del Pacte Social el dia 6 de setembre i un altre, del 2 de setembre, amb una còpia de la mateixa presentació. La plataforma ho veu com un «intent descarat de manipulació de les entitats i moviments socials de la ciutat». Torras, en canvi, afirma que el Pacte Social és un «projecte viu i dinàmic» que es vol aprovar amb el màxim consens i apunta que l’Ajuntament ha facilitat a la PAH un espai municipal per fer-hi una xerrada i els ha ofert la ràdio per difondre el seu missatge.» (Les negretes son nostres).

Fins aquí, la noticia apareguda al Regió 7 en la premsa comarcal. Ara, direm la nostra.

Quant des de la PAH-Anoia pensavem que ara ja estava bé una mica de sienci, ens ha sobtat de nou l’actitut de l’actual èquip de govern d’Igualada en les paraules del seu tinent d’alcalde d’Acció Social senyor Joan Torres. Sincerament, creiem firmement en defensar un projecte propi amb força, però no entenem l’interès d’aquest càrrec públic per atiar en la premsa aquesta polèmica. Així que, per alusions, respondrem per una ÚLTIMA vegada a aquest tema, repasant els nostres arguments:

Primer, el govern NO «s’ha reunit» amb la PAH-Anoia: el govern va convidar per correu electrònic a la PAH el dia 13 d’agost de 2012 a la presentació pública del seu projecte prevista per el 7 de setembre, -desprès seria el 6-, al Saló de Plens de l’ajuntament. Digueu-nos exagerats, però asistir de convidat a una presentació municipal no ho considerem «tenir reunions» amb l’ajuntament. És com quan anem a una representació teatral, i tampoc diem que hem tingut «una reunió» amb els actors. (Per cert, ara que hi som, voldriem aprofitar la ocasió, per recordar-li de pas al senyor Torras, que, molt diàleg, molt diàleg, però encara està sense respondre el nostre correu electrònic del dia 17 d’agost en el que demanavem una ampliació d’informació de a quin tipus d’acte se’ns convidava i quines serien les característiques de la «reunió»).

Segón, l’ajuntament no ens va lliurar el document en la presentació, si no que ens el va fer arribar per correu electrònic el dia 12 de setembre: sis dies desprès de la, insistim, «suposada reunió». El document en qüestió (un PDF de 12 planes titulat «PacteSocial per IGD Document marc de presentació 07 09 12») era, com ja hem explicat, i el seu propi nom indica, res més que el PDF del PowerPoint de la presentació del projecte.

Tercer, si com el senyor Torras molt bé diu, la PAH NO va entregar cap proposta, com és que nomès dos dies més tard, el 14 de setembre, ja s’estava publicant  des de l’ajuntament  que: «En l’elaboració del paquet de mesures del Pacte hi han participat entitats socials de la ciutat com (…) la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.”

I, si us plau, si com vosté mateix diu, des de la PAH-Anoia, NO hem entregat cap proposta, com pot seguir insistint a dir a la vegada que si hem participat?

Quart, SI és cert el que diu el tinent d’alcalde de que «ha facilitat a la PAH un espai municipal per fer-hi una xerrada». El que no entenem es a on apunta el senyor Torras quan fa aquest apunt… Te aixó rés a veure amb el fet de que l’ajuntament ha utilitzat erroniament el nom de la PAH-Anoia en la difusió del seu projecte polític de «Pacte Social»? Vol dir, potser, que si no estiguessim participant en el seu «Pacte Social» llavors a lo millor no ens l’haurien deixat? Quasi ens fa pensar que sort que ja l’haviem anunciat amb temps…

Cinquè, la PAH-Anoia reitera que aquesta vegada  NO ha participat del «Pacte Social» d’Igualada. No intentin desmentir-ho més. Deixem’ho així i tots ens entendrem. Quan participem, quan ens trobem més endavant a parlar de com enfrontar conjuntament de debó aquesta crisi, ja serem nosaltres mateixos els primers a sortir a dir-ho i a anunciar-ho públicament.  Vostès creuen en aquest projecte. Nosaltres ara mateix no.

Sisé. Volem insistir de totes maneres, en un punt important que sembla que potser ha passat una mica desaperçebut i es que, com bé indica el nostre nom de PAH-Anoia, encara que tinguem seu a Igualada, som una estructura comarcal, que treballa conjuntament a tota Catalunya i en coordinació amb tota Espanya. Els motius de ser de les PAHs son la lluita i la resistència activa a la injusticia d’una llei hipotecària denunciada a tota Europa que fa fora a les families de les seves cases portant-les a la ruina. Per aixó, participarem, és clar, en la vida política d’Igualada i en la de qualsevol altre municipi de l’Anoia, peró nomès sempre i quan les necessitats dels afectats i afectades que s’adhereixen reclamin la coordinació col·lectiva de la nostra plataforma. Però la resta, és a dir, els jocs polítics municipals, les aspiracions i projectes personals dels polítics locals de torn o les estratègies electorals de cada partit.., ja estiguin en el govern o en l’oposició, NO son el motiu de ser de la nostra existència col·lectiva. Així que, com que ara mateix aquesta polèmica nomès ens distreu a totes dues parts dels nostres veritables compromissos, la Plataforma d’Afectats/ades per la Hipoteca-Anoia tanca ara i aqui aquesta cursa de comunicats.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: