La PAH de Sabadell “tapia” les oficines del Banco Santander

Aquesta matinada la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sabadell ha tapiat amb paper les oficines que el Banco Santander Central Hispano té a Sabadell. Segons un comunicat de la PAH, s’han tapiat totes les oficines de forma simbòlica per evidenciar que estan tancats a negociar una solució als problemes que es troben alguns propietaris d’habitatges que no poden pagar la hipoteca.

Segons la PAH, “aquest acte de protesta vol evidenciar l’actitud que aquest Banc té al negociar amb nosaltres una solució als problemes d’aquells als que vol prendre la casa”. La PAH assegura que parlar amb el Santander és fer-ho amb una “paret de totxo”.
De fet, el mes de juliol alguns activistes de la Plataforma es van tancar a l’oficina de la Rambla per a pressionar en la negociació que té un matrimoni (Vicente i Conchi) amb el banc. En aquest cas, asseguren que a causa de la crisi econòmica no poden pagar les hipoteques i volen la dació en pagament. És a dir, saldar el deute entregant les claus de l’habitatge. Així volen començar de nou. El banc vol cobrar el deute o ofereix sortides que no són acceptades per la família.
Aquest matrimoni ha acampat durant setmanes a la porta del banc, recollint signatures per la Iniciativa Legislativa Popular que demana la dació en pagament retroactiva.
Altres casos
La PAH assegura que el BSCH no vol negociar en gairebé cap cas. Diuen que han canviat els interlocutors a un altres cas (Rafi i Ramon) cada cop que arriben a algun principi d’acord. “Ens han enganyat durant tot el procés fent-nos perdre el temps sense tenir cap voluntat, en cap moment, de negociar”, diu el comunicat.
El Santander no s’asseu amb l’ajuntament
En un altre ordre de coses, aquesta entitat és, juntament amb Novacaixagalicia, l’única que no s’ha volgut assegure amb l’ajuntament de Sabadell per buscar una solució pactada al problema dels impagaments de les hipoteques.
Aquesta és la primera acció de la PAH després de l’aturada habitual del mes d’agost.

A %d blogueros les gusta esto: