Nou Local PAH-BCN

Estimades Pah’s catalanes, volem compartir amb vosaltres abans que amb ningú altre una bona notícia. Aquest curs, a partir del mes de setembre, la PAH Bcn tindrà local propi! Un local xulíssim al carrer Enamorats: molt aviat us convidarem a la inauguració oficial.
Des de fa temps teníem com a prioritat trobar un nou espai, donat que, com sabeu, la sala gran de la FAVB se’ns quedava petita.

A més, necessitàvem un espai propi per poder realitzar moltes més activitats que les assemblees setmanals. Doncs bé, tres anys i mig després de la fundació de la Pah i gràcies a la col·laboració amb l’Observatori Desc això ja és possible. Com moltes sabeu, l’Observatori ha estat col·laborador de la PAH des dels seus inicis, especialment donant suport en el tema jurídic (va ser qui ens va ajudar a fer la primera versió de l’assessorament col·lectiu, així com la primera versió de la proposta de llei de regulació de la dació en pagament, o qui ha facilitat el contacte amb la Relatora pel Dret a l’Habitatge de la ONU, entre d’altres).
Perquè la transparència ens sembla un valor fonamental, us volem explicar d’on surten els diners, que entre altres coses ens permetran gaudir de local propi. D’entrada, cal aclarir que els diners els rep i els gestiona l’Observatori Desc, no la Pah Bcn. Els finançadors són 2 fonts: la Marató de tv3 i un conveni que està per signar amb l’Ajuntament de Barcelona. Sobre la Marató, tant l’Observatori com nosaltres som molt crítics amb el plantejament que es va fer de la “Marató per la pobresa”. Però feta la crítica, la junta de l’Observatori va valorar que tampoc era lícit deixar que només les entitats que fan caritat (especialment les vinculades a l’esglèsia catòlica) s’apropiessin dels diners donats per molta gent de bona fe, i que per tant calia presentar un projecte que apostés per l’empoderament i la justícia social. L’Observatori va consultar a la Pah Bcn si voldríem ser parcialment beneficiaris d’aquest projecte en cas de ser aprovat, sense en cap cas ser sol·licitants, i vam estar d’acord pels mateixos motius que l’Observatori. La sorpresa va ser assabentar-nos, perquè no ens ho esperàvem en absolut, de que el projecte presentat per l’Observatori amb la col·laboració de la Favb havia estat aprovat.
Sobre el conveni amb l’Ajuntament, hi ha menys a explicar. És un conveni amb Observatori i la Pah Bcn que en principi s’hauria de concretar a finals de setembre. Tant en un cas com en l’altre, evidentment s’ha acceptat aquest recolzament deixant clar que no modificarà el nostre discurs. Seguirem sent radicalment crítiques amb el plantejament de la Marató, així com amb l’Ajuntament de Barcelona quan calgui
A part del local, el recolzament de l’Observatori es concretarà en reforçar la vesant jurídica. També podrem editar algun material de suport a l’assessorament i es podrà fer un bon informe d’anàlisi de la problemàtica a partir de les més de 6mil enquestes web que tenim. Aquest fet no ha de canviar res de la dinàmica actual de la Pah. Ben al contrari, aquest suport puntual (la durada del projecte és d’un any) hauria de potenciar el que venim fent: l’assessorament col·lectiu, les accions col·lectives de negociació, les accions d’incidència. En cap cas el suport jurídic es traduirà, per exemple, en fer assessorament individual, sino que reforçarà les accions col·lectives, farà suport als casos que porti l’assamblea i augmentarem la formació perquè més gent pugui assessorar i resoldre dubtes. La prioritat del projecte és enfortir la nostra organització (atenent per exemple la ingent quantitat de voluntaris/potencials activistes que fins ara ens havien contactat però que no els havíem pogut dedicar temps) i guanyar en autonomia. Això inclou que aquest any treballarem en formes pròpies d’aconseguir recursos per mantenir el local més enllà del finançament puntual d’aquest any.
En tot cas estem molt contentes de començar així el curs. Aquesta tardor serà molt intensa i ens anirà de fàbula tenir una mínima infraestructura pròpia per encarar tota l’activitat que se’ns ve a sobre. Evidentment, estarem encantades de, en la mesura del possible, compartir amb la resta de Pah’s aquells recursos que podem generar (com els materials de suport a l’assessorament, o el mateix local per fer reunions i actes de les pah). Podreu donar un cop d’ull a l’espai ben aviat, a la reunió de pah’s catalanes que vam acordar fer el proper dissabte 8 de setembre.
Una abraçada
PAH BCN

A %d blogueros les gusta esto: